18 Noiembrie, 2019

OFICIAL: Lista datornicilor la Fisc, publicată după noi reguli

Prevederile de la art. 162 din Codul de procedura fiscală obliga autoritatea fiscală să publice lista datornicilor la bugetul de stat, atât contribuabili persoane juridice cât și persoane fizice.

Persoana ce stabilește cuantumul datoriei de la care o persoană se regăsește publicată în lista datornicilor este Președintele ANAF ce aprobă prin ordin aceste valori.

Prin actul normativ analizat astăzi, OpANAF nr. 590/2017, sunt adoptate noile valori ale datoriilor avute de aceste persoane, iar listele vor fi publicate în curând.

Nu se regăsesc în lista datornicilor persoanele cu datorii la buget mai mici de:

  • 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
  • 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
  • 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi dindesfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;
  • 15.000 lei, în cazul debitorilor persoane fizice, altele decât cele de la punctul anterior.

Ai nevoie de Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF sau MOBI, de AICI!

comentarii

Despre autor  ⁄ Adrian Benţa

Adrian Benta este membru al Camerei Consultanților Fiscali (2007), auditor financiar stagiar, membru CAFR (2010). Are o experienţă de peste 13 ani în conducerea contabilităţii şi fiscalitatea societăţii comerciale şi conduce un cabinet propriu de consultanţă fiscală. Contact: adrian@bentaconsult.ro.

Fara comentarii

Scrie un comentariu