Actul normativ analizat astăzi, OpANAF nr. 1964/2017  pentru  aprobarea  formularului  630, adoptă decizia de impunere anuală pentru plata contribuției de asigurări de sănătate și contribuție la pensii pentru acele persoane la care calculul este făcut de autoritatea fiscală.

După cum a fost prezentat pe Legestart.ro, într-un material anterior, formularul 630 include în noua formă şi informaţiile referitoare la CAS.

În esență, principalele categorii de persoane aflate în sfera utilizării formularului sunt persoanele fizice ce efectuează activități independente și profesii libere, persoanele ce realizează venituri din activități agricole, persoanele fizice ce realizează venituri din cedarea folosinței bunurilor, respectiv persoanele fizice ce realizează venituri din investiții sau din alte surse când aceste venituri sunt singurele obținute de contribuabil.

În principiu, în funcție de situația fiecărei persoane, plățile la contribuția la sănătate și mai recent plățile la contribuția la pensie, pentru persoanele ce desfășoară activități independente s-au realizat prin plățile trimestriale anticipate.

Formularul 630 se utilizează pentru regularizarea diferențelor de plată potrivit art. 152 alin. (6) din Codul fiscal coroborat cu art. 175 alin. (4) din Codul fiscal, plata contribuției la pensie și a contribuției la sănătate de către persoanele aflate în sfera Formularului 630 se efectuează în termen de cel mult 60 zile de la data comunicării deciziei de impunere.

formular 630_proiect 2017

Ai nevoie de Codul fiscal? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF sau MOBI, de AICI!

comentarii

1 COMENTARIU

  1. buna ziua …eu am dat 25 arii de pamant extravilan ,,spre folosinta in arenda ….eu primesc 150 kg.de griu …dar eu am fost coasigurat la sanatate dupa baiatul meu..din motive de sanatate nu am mai putut continua lucrul…pina am intrat in pensie la cerere…de la finante am primit decizie de impunere pe anul 2015 cu suma de 434 lei pe anul 2016 suma de 781 lei…daca ptr.mine a platit baiatul meu de la firma unde lucreaza..de ce este nevoie sa mai platesc inca o data ? multumesc ! puteti sa ma lamuriti toate aceste ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here