Legea nr. 226/2020 care modifică Legea nr. 1/2011 a educaţiei naţionale extinde gratuitatea şi la servicii publice de transport județean. Prevederile intră în vigoare de joi, 5 noiembrie. 

„Elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local și județean, rutier, naval, cu metroul, precum și feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic”, prevede textul legii. 

Astfel, elevii vor beneficia de gratuitate la servicii publice de transport local și județean pe baza carnetului de elev.

Este prevăzut de asemenea că decontarea cheltuielilor se face de la bugetul de stat, prin transfer, către primării care vor subvenționa operatorul de transport conform Legii serviciilor publice de transport persoane în unitățile administrativ-teritoriale nr. 92/2007

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here