Legea nr. 240/2021 a modificat recent legea privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, legea nr. 60/1991. Actul normativ a intrat în vigoare la 11 octombrie 2021.

Noua lege introduce anumite excepţii referitoare la interzicerea desfacerii băuturilor alcoolice în locurile destinate desfășurării adunărilor publice, în imediata apropiere sau, când consideră necesar, chiar în întreaga localitate.

Excepţiile se referă la anumite spaţii în care sunt organizate evenimente pentru celebrarea revelionului, zilelor profesionale sau promovarea unor produse alimentare sau nealimentare.

Aşadar, rimăriile municipale, orășenești sau comunale sunt obligate: „să interzică desfacerea băuturilor alcoolice în locurile destinate desfășurării adunărilor publice, în imediata apropiere sau, când consideră necesar, chiar în întreaga localitate, pe toată durata acestora, cu excepția spațiilor în care sunt organizate evenimente pentru celebrarea revelionului, zilelor unităților administrativ-teritoriale, ale categoriilor socioprofesionale sau pentru promovarea unor produse alimentare sau nealimentare, precum și a perimetrelor special amenajate și delimitate unde se desfășoară manifestări cultural-artistice cu acces controlat”, se arată în textul legii.

Până la intrarea în vigoarea a acestei legi, primăriile municipale, orășenești sau comunale erau obligate să interzică desfacerea băuturilor alcoolice în locurile destinate desfășurării adunărilor publice, în imediata apropiere sau, când consideră necesar, chiar în întreaga localitate, pe toată durata acestora, fără nici o excepţie.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here