Consiliul General al Municipiului București acordă un ajutor financiar de 250 lei fiecărui pensionar care are venitul din pensie mai mic decât salariul minim net pe economie, pentru a-și procura ochelari de vedere.

În expunerea de motive a proiectului „Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” se menționează că potrivit datelor oficiale, în condițiile de acordare a acestor vouchere s-ar încadra 200.000 de pensionari din Capitală, care au pensia mai mică de 1.162 de lei:

„Având în vedere faptul că în Municipiul Bucureşti există un număr mare de persoane vârstnice care au probleme de vedere, ne propunem să venim în sprijinul persoanelor cu pensia mai mică decât salariul minim net pe economie (1.162 lei) pentru achiziţionarea unei perechi de ochelari”.

Proiectul va fi implementat de către Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, bugetul aproximativ estimat fiind de aproximativ 50.000.000 lei.

“Art. 1 – Se aprobă proiectul “Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia”, proiect care prevede acordarea unui sprijin financiar în valoare de maximum 250 lei/net pensionarilor din municipiul București care au pensia mai mică decât salariul minim net pe economie.

Art. 2 – Acest sprijin financiar va fi acordat o singură dată/beneficiar, din bugetul Centrului pentru Seniori al municipiului București.”

Direcțiile de specialitate din Primăria Capitalei vor susţine Centrul pentru Seniori pentru acordarea sumelor necesare pensionarilor care vor face solicitare în acest sens. În cel mult 30 de zile de la data aprobării în Consiliul General, decizia va intra în vigoare.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here