Astăzi, 1 octombrie, este data de depunere a două formulare ANAF, mai exact formularul 313 şi formularul 318.

Formularul 313 – Cererea de rambursare pentru persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA în România, stabilite în afara Comunităţii

Din categoria contribuabililor fac parte persoanele impozabile neînregistrate, care nu sunt obligate să se înregistreze în scopuri de TVA în România, fiind stabilite în afara Comunităţii.

Formularul 313 se depune pentru rambursarea taxei facturate de alte persoane impozabile şi achitate de acestea pentru bunurile mobile care le-au fost livrate sau serviciile care le-au fost prestate în beneficiul lor în România, precum şi a taxei achitate pentru importul bunurilor în România pe o perioadă de minimum 3 luni sau de maximum un an calendaristic ori pe o perioadă mai mică de 3 luni rămasă din anul calendaristic.

Descarcă Formularul 313 în format PDF! Click aici!

Formularul 318Cererea de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabile stabilite în România

Formularul se depune potrivit articolului 1472 alin. (2) din Codul Fiscal de către persoanele impozabile stabilite în România, pentru rambursarea TVA achitată de acestea pentru bunurile mobile care le-au fost livrate sau serviciile care au fost prestate în beneficiul lor în statul membru în care taxa a fost încasată, precum şi a taxei achitate pentru importul bunurilor în respectivul stat membru.

Data iniţială de depunere a acestei obligaţii fiscale era 30 septembrie, însă această zi a fost nelucrătoare, aşa că declaraţia se depune în prima zi lucrătoare de după această dată, adică azi, 1 octombrie.

Cererea se completează în format electronic şi se înaintează, pe cale electronică, organului fiscal competent din România, prin intermediul portalului electronic pus la dispoziţie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Formatul electronic al cererii se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de ANAF. Programul poate fi descărcat de  la adresa www.anaf.ro „Declaraţii electronice”.

Descarcă formularul 318 în format PDF! Click aici!

* Notă: Formularele conţin şi instrucţiunile de completare a lor.

Baza legală:

* Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 5/2010.

* Codul Fiscal

* Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3/2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here