Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) susţine trecerea de urgenţă la sistemul de plată online a taxelor către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), pentru reducerea timpului de realizare a acestor operaţiuni. “AOAR consideră că eliminarea activităţilor «de ghişeu» necesare întocmirii «notei de plată» aferentă operaţiunilor solicitate de companie şi înlocuirea acestei proceduri cu o variantă on-line, automată, reprezintă o simplificare benefică pentru orice firmă, reducând atât costurile de timp, cât şi consumul de resurse umane”, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Oamenii de afaceri au salutat intenţia Guvernului de simplificare a formalităţilor pe care companiile trebuie să le îndeplinească în relaţia cu ONRC.

“Impactul financiar al costurilor pe care le suportă companiile nu reprezintă o povară financiară semnificativă, reducerea timpilor de aşteptare la ghişeu şi alocarea de personal pentru îndeplinirea unor formalităţi simple constituind avantajele majore asigurate de noua reglementare”, se menţionează în comunicat.

AOAR precizează că mediul de afaceri din România are nevoie de reducerea birocraţiei pentru reducerea costurilor de funcţionare şi degrevarea salariaţilor de sarcini administrative. De asemenea, AOAR apreciază reducerea numărului de proceduri la ONRC, în perioada 2007-2012, de la 27 la 11.

Sursa: Ziarul Financiar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here