12 Noiembrie, 2019

O nouă Lege a Malpraxisului ar putea fi reglementată până la sfârşitul anului!

Ministerul Sănătăţii intenţionează să pună în dezbatere publică, până la jumătatea acestui an, un nou proiect de Lege a Malpraxisului, conform unui comunicat de presă publicat pe pagina de internet a instituţiei.

Astfel, Ministerul Sănătăţii consideră că legislaţia privind rezolvarea cazurilor de culpă medicală trebuie revizuită de urgenţă, în decursul anului 2013, având în vedere situaţiile tot mai dese in care medici români sunt sunt suspicionaţi sau acuzaţi de malpraxis.

Noile prevederi trebuie să introducă noţiuni şi criterii clare pentru o mai bună gestionare a situaţiilor de culpă medicală sau a suspiciunilor de culpă medicală, inclusiv a modului de stabilire şi aplicare a sancţiunilor.

Ministerul Sănătăţii intenţionează organizarea unor ample dezbateri pe marginea proiectului de act normativ cu profesioniştii din sistemul sanitar, cu societatea civilă, asociaţii ale pacienţilor, Colegiul Medicilor, companiile de asigurari şi reprezentanţi ai Baroului Naţional astfel încât, până la jumătatea acestui an Ministerul Sănătăţii să finalizeze un proiect de lege pe care sa-l înainteze Parlamentului spre aprobare.

Sursa: MS

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Comentarii

 • Răspunde
  irina
  septembrie 25 2013

  Pe ce data intra in vigoare noua lege privind malpraxisul .septembrie 2013astept sa imi raspundeti.Multumesc anticipat

 • Răspunde
  irina
  septembrie 25 2013

  Cand va intra legea malpraxis in functiune cu noile prevederi ale Ministrului Nicolaescu,promukgata in 2sept.2013

Scrie un comentariu