Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că începând de ieri, 25 aprilie 2013, Gelu Ştefan Diaconu a devenit noul Preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), prin preluarea funcţiei de la Şerban Pop.

Oficializarea acestei noi numiri în funcţie a fost realizată şi prin publicarea în Monitorul Oficial nr. 240 din 25 aprilie 2013 a Deciziei primului-ministru nr. 197/2013 pentru numirea domnului Gelu-Ștefan Diaconu în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. 

Conform comunicatului de presă emis de MFP, „această schimbare are loc în cadrul procesului de accelerare a reformei administrative a ANAF, reformă care vizează transformarea ANAF într-o administraţie fiscală modernă, flexibilă şi eficientă.”

De asemenea, Ministerul Finanţelor Publice a ţinut să menţioneze faptul că noua conducere ANAF va continua eforturile de combatere şi prevenire a evaziunii fiscale, precum şi cele de creştere a eficienţei în ceea ce priveşte colectarea veniturilor.

* Cine este Gelu Ştefan Diaconu?

Noul preşedinte al ANAF a fost, până la numirea în noua sa funcţie, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei. Potrivit CV-ului care se regăseşte pe pagina web a instituţiei, nu este prima dată când oficialul intră în contact direct cu sfera de activitate a ANAF, timp de 4 ani (în perioada februarie 2005 – februarie 2009) acesta fiind vicepreşedintele Fiscului – şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Un incident mai vechi, din perioada 1996, a atras atenţia presei însă, odată cu circulaţia informaţiilor viitoarei numiri la conducerea ANAF – noul preşedinte a fost implicat într-un dosar pentru înşelăciune şi abuz în serviciu, în acel an, în calitate de director al Bankcoop Neamţ, sub acuzaţia falsificării unui contract de credit, potrivit Agenţiei Mediafax.

Sursa: MFP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here