Comisia Europeană a impus joi rețelei sociale Facebook o amendă de 110 milioane de euro pentru faptul că societatea americană a furnizat informații inexacte în timpul anchetei UE legată de cumpărarea aplicației WhatsApp, anunță AFP.

„Decizia de azi trimite un semnal foarte puternic companiilor, arătând că trebuie să repsecte toate aspectele reglementărilor UE privind concetrările, inclusiv obligația de a furniza informații exacte”, a declarat comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager, citată într-un comunicat.

LegeStart.ro vă prezenta miercuri faptul că o anchetă originând din Franța asupra Facebook a rezultat într-o amendă de 150.000 de euro. 

Consiliului Național pentru Informatică și Libertate din Franța a desfășurat o anchetă care a cuprins și operațiuni ale platformei de socializare Facebook din Belgia, Olanda, Spania și Germania, în urmă căruia au surprins mai multe nereguli privind activitatea companiei. 

“Având în vedere numărul de contravenții (șase în total), gravitatea lor și numărul semnificativ de utilizatori din Franța (33 de milioane), sumă și publicarea sancțiunii sunt justificate”, a relatat Consiliul într-un comunicat CNIL.

În 2016, CNIL a avertizat Facebook că are la dispoziție trei luni pentru a se conforma legii franceze privind protecția datelor. Rețeaua socială ar fi trebuit să înceteze compilarea pe scară largă a datelor utilizatorilor de internet și transferul acestor date în Statele Unite.

Cu toate astea, compania a oferit și un răspuns în urma primirii amenzii de la Comisia Europeană.

Compania americană Facebook a precizat joi că a acționat „cu bună credință”, iar „greșelile sale nu au fost intenționate” și a încercat tot timpul să furnizeze informații precise Comisiei Europene, care joi a amendat rețeaua de socializare cu 110 milioane de euro, pentru că a furnizat informații înșelătoare în timpul preluării serviciului de mesagerie WhatsApp, în 2014, transmite EFE.

„De la începutul interacțiunii noastre cu CE am acționat de bună credință și am încercat tot timpul să furnizăm informații precise”, a declarat joi un purtător de cuvânt al Facebook. Acesta a adăugat că „greșelile” făcute în 2014 în cererile trimise Comisiei Europene „nu au fost intenționate”, iar CE „a confirmat că ele nu au afectat rezultatul evaluării achiziției”.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here