21 Ianuarie, 2018

O fi bine? Impresionanta prosperitate a procurorului Bogdan Licu in cei 6 ani de membru CSM! Cu un salariu lunar de 14.166 lei, Licu castiga mai bine ca Procurorul General al Romaniei! El a cumparat imobile pe a caror inchiriere s-a imbogatit, in ultimii doi ani, cu peste 85.000 euro!

Mandatul procurorului Bogdan Licu (foto) la Consiliul Superior al Magistraturii se apropie de final, el predand stafeta tizului procuror Bogdan Tudor care a castigat de curand alegerile… Iata de ce Lumeajusitiei.ro si-a propus sa dea o raita cu ochiul prin declaratiile de avere ale lui Bogdan Licu, ca sa vada cat de benefic poate fi un mandat la CSM. Si am descoperit, cu aceasta ocazie, si motivul pentru care batalia pentru a accede la Consiliu si datul la gioale in campanie sunt atat de puternice. Pe perioada mandatului sau la CSM, Bogdan Licu si sotia sa, angajata a SRI, au devenit din ce in ce mai bogati. Foarte bogati. Atat de bogati incat sa sustina credite foarte mari, sa le si plateasca, sa-si achizitioneze si trei apartamente si o garsoniera pe langa casa de peste 200 de metri patrati de la Balotesti-Ilfov, sa aiba si doua Toyota: un Landcruiser si un RAV 4, si sa puna si deoparte mai mult de 10.000 de euro pentru „zile negre”. Salariul sau bate de departe salariul Procurorului General al Romaniei si nu mai vorbim de diferenta si mai mare fata de salariul ministrului Justitiei. Mai mult, Licu castiga din inchirierea de imobiliare ale caror proprietar este, aproape 37.000 de euro pe an.

O fi bine ca membru CSM? Lui Licu i-a mers din plin!

Fara indoiala ca DA, mai ales cand ai si prieteni foarte bogati care te imprumuta cu 325.000 de euro, cum veti vedea in cazul Licu, imprumuturi carora li se tot mareste perioada scadentei, ca turtita fermecata din povesti, doar-doar nu va mai sta nimeni peste ani sa verifice daca a dat inapoi acesti bani sau nu!

Iata care e averea lui Bogdan Licu, bazandu-ne evident numai pe declaratiile de avere pe care acesta le-a dat de-a lungul timpului. O parte din ele pot fi vizionate pe site-ul www.csm1909.ro, iar ultima, data in 2011, pe site-un ANI, pentru ca CSM n-a binevoit nici pana la aceasta ora sa posteze declaratiile de avere pe 2010 si 2011, ca are chipurile alte treburi importante… protocoale, deplasari in strainatate etc…

Consideram ca anumite aspecte merita verificate de Agentia Nationala de Integritate, intrucat noi, ca jurnalisti, nu avem la indemana instrumentele necesare pentru a concluziona daca si unde a fost incalcata legea.

Inceputul agoniselii!

Din declaratia data in anul 2005 reiese ca procurorul Bogdan Licu nu avea conturi, nici active, nici datorii. Detinea doar doua terenuri (unul in sectorul 4, de 484 mp, si altul la Mogosoaia-698 mp – achizitionat in 2004), un apartament de 90 mp, un Opel Vectra din 2000, vandut in 2005 cu 1200 de euro, insa veniturile sale si ale sotiei nu sunt cunoscute, pentru ca rubrica e necompletata. In 2006, Bogdan Licu a devenit membru al Consiliului Superior al Magistraturii, ales ca reprezentant al parchetelor de tribunal din tara.

Niste credite facute la timpul lor…

In declaratia data in 21.02.2008, pentru anul 2007 pana la data completarii acesteia, terenul achizitionat in 2001 din sectorul 4 dispare, ramanand doar cel de la Mogosoaia, la care insa se mai adauga unul, achizitionat in 2007, in Ilfov, cu o suprafata de 2370 mp. Apare si o frumusete de casa, achizitionata se pare odata cu acest teren, in 2007, in suprafata de 250 de metri patrati. In aceeasi perioada, in 2008, familia Licu a mai achizitionat si un apartament de 113 metri patrati, piata imobiliarelor aflandu-se – atentie – in perioada de varf al preturilor de achizitie! Conform aceleasi declaratii, apar contractate si imprumuturile la banci:

- un credit luat de la Alpha Bank in 2005, in valoare de 39.000 euro;

- un credit luat de la HVB BANK de 24.000 euro, cu scadenta in 2010;

doua asa-numite imprumuturi de la doua persoane fizice: Dragne Ion – 10.000 euro, cu scadenta anul 2008 si Tudor Mircea – 125.000 euro, cu scadenta in 2012.

Continuarea materialului poate fi citita aici:

http://www.luju.ro/institutii/csm/o-fi-bine-impresionanta-prosperitate-a-procurorului-bogdan-licu-in-cei-6-ani-de-membru-csm-cu-un-salariu-lunar-de-14-166-lei-licu-castiga-mai-bine-ca-procurorul-general-al-romaniei-el-a-cumparat-imobile-pe-a-caror-inchiriere-s-a-imbogatit-in-ultimii-doi-a

 

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu