Sâmbăta aceasta, pe 15 noiembrie 2014, va avea loc examenul de atribuire a calităţii de consultant fiscal şi de consultant fiscal asistent. Acesta va fi susţinut, începând cu ora 10:00, la Universitatea Politehnica din Bucureşti, str. Splaiul Independenţei nr. 313, sector 6 (în clădirea: Rectorat).
Potrivit informaţiilor furnizate de Camera Consultanţilor Fiscali, accesul candidaţilor în săli, în ziua examenului, se face între orele 9:00 – 10:00 dimineaţa. Intrarea în sălile de examen se face în baza actului de identitate sau a unui alt act prin care se poate dovedi identitatea.
ACTUALIZARE: CCF a făcut publice şi listele nominale, în ordine alfabetică, cu repartizarea candidaţilor pe săli, acestea putând fi accesate direct de aici:
- Lista repartizării pe săli a candidaţilor la examenul pentru atribuirea calităţii de consultant fiscal , sesiunea noiembrie 2014
- Lista repartizării pe săli a candidaţilor la examenul pentru atribuirea calităţii de consultant fiscal asistent, sesiunea noiembrie 2014
În ce va consta examenul?
Potrivit Regulamentului pentru organizarea examenului de atribuire a calităţii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent, aprobat prin Hotărârea CCF nr. 7/2014, examenul va consta într-o probă scrisă, sub formă de test-grilă, care va conţine de regulă întrebări din:
- legislaţia fiscală, legislaţia privind administrarea fiscală şi legislaţia vamală – 90%;
- dreptul comercial şi dreptul financiar-fiscal – 5%;
- gestiunea financiară şi contabilitatea întreprinderii – 5%.
Durata de elaborare a răspunsurilor pentru proba scrisă este de 3 ore.
Pentru promovarea examenului, candidaţii trebuie să acumuleze un minimum de 80 de puncte dintr-un total de 100 de puncte.
Nota specialistului – Adrian Benţa, membru CCF: Dacă CCF păstrează aceeași manieră de examinare ca în anii precedenți, examenul constă în rezolvarea unui număr de 40 de grile având şase variante de răspuns, dintre care doar una este corectă. Pentru a promova examenul, se necesită un număr de 32 grile cu răspuns corect. Fiecare lucrare se corectează în fața candidatului prin aplicarea șablonului de corectare, iar acesta va cunoaște nota obținută chiar de la predarea lucrării.
Puteţi consulta cele 66 de acte normative incluse în bibliografia examenului, conform Hotărârii CCF nr. 8/2014, pe Lege5.ro!