Pentru domeniul cooperării internaționale pentru dezvoltare și asistență umanitară, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat o nouă strategie a României. Această strategie multianuală, pentru perioada 2024-2027, stabilește direcțiile de acțiune ale României în acest domeniu și contribuie la consolidarea profilului de donator în domeniu.

Documentul subliniază angajamentul României de a contribui la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, concentrându-se pe dezvoltarea instituțională a țărilor partenere, creșterea bunăstării populațiilor acestora și sprijinirea lor în lupta împotriva schimbărilor climatice și protejarea mediului. Republica Moldova rămâne beneficiarul prioritar al cooperării internaționale pentru dezvoltare și asistență umanitară a României, iar sprijinul acordat Ucrainei va continua, având în vedere solidaritatea țării noastre cu aceasta, în contextul conflictului.

De asemenea, România va acționa cu prioritate în regiunea Mării Negre, Balcanii de Vest, Africa și Orientul Mijlociu, concentrându-se pe țări precum Georgia, Serbia, Albania, Palestina, Mauritania, Senegal, Etiopia și Tanzania. Ca parte a angajamentului său față de Africa, România va aloca 17% din fondurile destinate cooperării internaționale pentru dezvoltare și asistență umanitară către această regiune.

Această nouă strategie reprezintă un răspuns ferm al României la provocările globale și regionale, oferind o abordare consecventă și clară a acțiunilor în domeniul cooperării internaționale pentru dezvoltare și asistență umanitară. Documentul a fost elaborat conform prevederilor Legii nr. 213/2016 privind cooperarea internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară, MAE fiind responsabil de coordonarea politicii în acest domeniu.

Vezi aici acte relevante despre domeniul cooperării internaționale și asistenței umanitare

Vezi aici alte articole despre domeniul cooperării internaționale și asistenței umanitare

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here