Din 16 iulie, șoferii care vor să obțină un duplicat al cărții de identitate a mașinii, în cazurile în care documentul a fost pierdut, distrus sau furat, nu trebuie să mai publice un anunț în Monitorul Oficial.

Procedura de emitere a duplicatului a fost simplificată prin Legea nr. 109/2018 pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere.

Noile reglementări vor intra în vigoare pe 16 iulie 2018, după cum urmează:

  • în cazul pierderii, furtului sau al distrugerii cărții de identitate a vehiculului ori al nerespectării dispozițiilor art. 10 alin. (5), RAR poate emite un duplicat al cărții de identitate a vehiculului, după identificarea vehiculului;
  • procedura de eliberare a duplicatului cărții de identitate a vehiculului, în stuațiile prevăzute la alin. (1), precum și documentele necesare, se stabilesc prin ordin al ministrului Transporturilor;
  • pentru emiterea de către R.A.R. a unui duplicat al cărții de identitate a vehiculului, nu este necesară publicarea pierderii, furtului sau distrugerii acesteia în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a (amendament introdus de Comisia pentru transporturi).

Tot începând cu 16 iulie, adică în termen de 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, ministrul Transporturilor va emite Ordin pentru actualizarea Reglementărilor privind omologarea individuală, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor – RNTR 7, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor, construcțiilor și turismului nr. 2.132/2005.

Ai nevoie de Ordonanța nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

 comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here