Ordin MMPS nr. 1468/2020 privind modificarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului muncii şiprotecţiei sociale nr. 741/2020 pentru aprobarea modelului documentelor prevăzute la art. XII alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020 a fost publicat în Monitorul official nr. 933 din 12.10.2020

Având în vedere recentele hotărâri ale autorităților de a restricționa sau de a închide anumite sectoare de activitate se reactivează procedura de decontare a șomajului tehnic având în vedere prevederile art. XII din OUG nr. 30/2020 urmată de multiple modificări.

Prin ordin MMPS nr. 1468/2020 se reactualizează formularele ce trebuie completate de către angajatorii ce solicită decontarea acestei indemnizații. Tot cu această ocazie, sunt enumerate punctual domeniile de activitate restricționate și perioada de aplicare a restricțiilor.

Documentele modificate sunt:

  • Declarație pe propria răspundere cu obiectul de activitate supus restricției;
  • Declarația pe propria răspundere că există o restricție impusă de autoritățile competente județean sau la nivelul Municipiului București;
  • Lista persoanelor salariate ce beneficiază de indemnizație pentru șomaj tehnic decontat din bugetul fondului de șomaj.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here