Ministrul Sănătății spune că își dorește ca noua lege a salarizării să aducă o corecție importantă în ceea ce privește serviciul de gardă, care în acest moment este plătit la nivelul salariului de acum 5 ani.

Alexandru Rafila a declarat că a avut discuții cu sindicatele privind coeficienții de salarizare pentru toate categoriile de personal din sistemul de sănătate, nu doar pentru medici și asistenți medicali. Chiar și pentru cei care desfășoară activități conexe, cum ar fi un fizician într-un servicu de radioterapie, se dorește o remunerare adecvată.

Propunerile au fost deja transmise Ministerului Muncii, iar o versiune consolidată a legii se așteaptă în curând. Ministrul a subliniat că principala corecție necesară vizează salarizarea serviciilor de gardă, care în prezent nu este stimulativă, fiind plătită la nivelul salariului de acum 5 ani, ceea ce reprezintă o mare inechitate în comparație cu salariul actual.

Noua lege a salarizării va remedia această inechitate și va asigura faptul că medicii care lucrează în gardă nu vor mai primi remunerații mai mici decât în timpul programului obișnuit. Ministrul subliniază că, odată cu intrarea în vigoare a acestei noi legi, se va elimina problema salarizării gărzilor, aducând astfel un tratament echitabil pentru medicii și personalul medical care îndeplinesc această sarcină suplimentară.

„Propunerile au fost trimise la Ministerul Muncii de mult timp, aşteptăm şi noi o variantă consolidată a acestei legi. Ea sigur va fi trecută prin Parlament pentru că e o lege foarte importantă. Ce corecţii ar putea să aducă? În primul rând această corecţie legată de serviciul de gardă, care în acest moment este plătit la nivelul salariului de acum 5 ani, din 2018, adică nu este plătit la nivelul salariului pe care omul îl primeşte în momentul de faţă, ci la un salariu mult mai mic, iar plata gărzii nu e stimulativă din punctul acesta de vedere” – a declarat Ministrul Sănătăţii.

 

Vezi aici actuala lege a salarizării

Vezi aici alte articole despre sănătate

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here