UNNPR și Camerele Notarilor Publici oferă cetățenilor consultații notariale gratuite. Acțiunea este programată în data de 29 octombrie 2022 și se înscrie în seria de manifestări dedicate „ Zilei europene a justiției civile”.

Poziționându-se prin însăși esența activității sale ca „furnizor de încredere” și partener loial al statului, cetățenilor și mediului de afaceri, notariatul român continuă și în acest an tradiția „Zilei porților deschise”, organizând la sediile UNNPR și Camerelor Notarilor Publici întâlniri cu publicul dornic de informare pe teme juridice notariale.

Așadar, sâmbătă, 29 octombrie 2022, în intervalul orar 9-13, notari din toată țara vor
răspunde întrebărilor venite din partea cetățenilor și vor acorda consultații juridice notariale
pe teme generale de larg interes.

Evenimentul se circumscrie manifestărilor organizate în Uniunea Europeană cu ocazia „Zilei europene a justiției civile”, sărbătorită în fiecare an pe data de 25 octombrie și considerată ca fiind un reper simbolic pentru spațiul judiciar european. Actul de naștere al „Zilei europene a justiției civile” a fost semnat în anul 2003 din inițiativa comună a Comisiei Europene și Consiliului Europei, forurile europene urmărind ca, prin acțiunile întreprinse, cetățenii să se informeze și să se familiarizeze cu justiția civilă, să înțeleagă actul de justiție și să privească cu încredere sistemul judiciar.

Publicul interesat va beneficia de consultații juridice gratuite în materie notarială privind unele aspecte referitoare la procedura succesorală notarială, procedura divorțului, redactarea înscrisurilor cu conținut juridic, autentificarea înscrisurilor, legalizarea copiilor de pe înscrisuri, efectuarea și legalizarea traducerilor, eliberarea de duplicate de pe acte, numirea custodelui sau a curatorului special, primirea în depozit a bunurilor, a înscrisurilor și a documentelor prezentate de părți, precum și a sumelor de bani, a altor bunuri, înscrisuri sau documente găsite cu ocazia inventarului succesoral.

UNNPR și Camerele Notarilor Publici participante la eveniment vor organiza sesiunile de
consultații gratuite fie cu prezență fizică la sediile principale și secundare, fie online prin
intermediul platformei ZOOM.

Aflaţi aici toate detaliile despre consultaţiile gratuite. 

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here