Hotărârea nr. 695/2020 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Prima casă” a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Hotarârea prevede un nou nume al programului- Noua Casă, praguri noi de finanțare, valoarea avansului minim, şi alte detalii despre locuinţele ce urmează a fi cumpărate.

Noile praguri de finanţare sunt:

  • 140.000 de euro echivalent lei la cursul BNR  – pentru locuințele noi și consolidate
  • cel mult 70.000 de euro echivalent lei, pentru achiziționarea altor categorii de locuințe.

Actul normativ devineşte termneul de  locuință nouă sau consolidată. Este o locuinţă care a fost construită sau consolidată cu cel mult cinci ani înaintede cumpărare.

„Locuințe noi, destinate achiziționării, inclusiv cele construite prin programele derulate de Agenția Națională pentru Locuințe, denumită în continuare ANL, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de construcții noi s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat” prevede HG.

Textul Hotarârii se referă şi la interdicția de înstrăinare pe o perioadă de 5 ani și a interdicției de grevare cu alte sarcini pe toată durata garanției a locuinţelor achiziţionate prin program.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here