Din data de 14 iunie 2021 au intrat în vigoare ultimele modificări aduse ghidurilor de finanțare ale Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024 și Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Astfel a fost simplificat și mai mult mecanismul de accesare a finanțării, parte a procesului amplu și continuu de debirocratizare. Modificările

Modificările sunt incşuse în două acte normative:

  • Ordinul nr. 909/2021 pentru modificarea Ghidului de finanțare a Programului
  • Ordinul nr. 908/2021 pentru modificarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024.

Începând de luni, 14 iunie, dosarele de finanțare transmise de persoanele juridice în cadrul celor două programe vor conține mai puține documente, iar, pentru facilitarea însușirii prevederilor ghidurilor de finanțare, criteriile de eligibilitate și componența documentațiilor sunt reglementate prin intermediul a două articole, valabile tuturor categoriilor de solicitanți, după cum urmează:

  • Pentru Programul Rabla , toate categoriile de solicitanți vor urmări criteriile de eligibilitate prevăzute la articolul 27 și componența dosarului de finanțare prevăzută la articolul 28 din Ghid;
  • Pentru Programul Rabla Plus, toate categoriile de solicitanți vor urmări criteriile de eligibilitate prevăzute la articolul 24 și componența dosarului de finanțare prevăzută la articolul 25 din Ghid.

În altă ordine de idei, modificările au avut în vedere și simplificarea unor proceduri interne specifice evaluării dosarelor de finanțare, care va conduce la urgentarea soluționării cererilor de finanțare depuse de solicitanți în cadrul celor două programe.

Modificările amintite se aplică dosarelor de finanțare depuse începând din 14 iunie 2021, cele transmise până la data de 13 iunie, inclusiv, urmând a fi soluționate potrivit prevederilor celor două ghiduri valabile la momentul depunerii.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here