De la 1 ianuarie 2018, anumite categorii de vehicule trebuie să efectueze inspecţia tehnică periodică (ITP) ţinând cont de noi reglementări legislative. Mai exact, este vorba despre autovehicule destinate transportului de persoane care au, în afara locului conducătorului, cel mult 8 locuri pe scaune.

OG nr. 81/2000 privind inspecția tehnică periodică a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România este modificată de Legea nr. 260/2017 în două etape – prima, de la 1 ianuarie 2018 şi a doua, din 20 mai 2018.

Reglementările aplicabile chiar de la începutul anului vizează autovehicule destinate transportului de persoane cu cel mult 8 locuri pe scaune, în afara locului conducătorului. Acestea au obligaţia de a efectua inspecţia tehnică periodică (ITP) la 2 ani, respectiv la un an în cazul autovehiculelor care au o vechime de cel puţin 12 ani, cu excepţia vehiculelor de interes istoric, textul evidenţiat fiind nou introdus.

Notă: În caseta foto puteţi vedea o parte dintre modificările aduse de Legea nr. 260/2017 asupra OG nr. 81/2000 (stânga – forma veche, dreapta – forma nouă). Atenţie: Urmărirea modificărilor la nivel de paragraf este disponibilă doar abonaţilor Lege5. 

itp_ian2018

În plus, OG nr. 81/2000 este completată cu un paragraf potrivit căruia autovehiculele destinate transportului de persoane care au, în afara locului conducătorului, cel mult 8 locuri pe scaune se supun primei inspecţii tehnice periodice la 3 ani, dacă la data primei înmatriculări în România au fost noi.

Ai nevoie de Ordonanță nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice, prin inspecția tehnică periodică? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here