Începând de marţi au intrat în vigoare noi reguli privind funcţionarea unităţilor de învăţământ preşcolar, grupele cu program normal, cu copii de 5-6 ani, putându-se organiza, în cazuri justificate, şi în perioada după-amiezii, în intervalul orar 14:00-19:00.

Potrivit art. 16, alin. 2 din Normele de igienă privind unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor, până marţi, 4 octombrie, legea prevedea că în unităţile de preşcolari şi şcolari se va urmări desfăşurarea activităţii în condiţiile unui regim de activitate şi de odihnă corespunzător capacităţii de efort a diferitelor grupe de vârstă (tabelul nr. 1), nefiind permisă funcţionarea grădiniţelor cu orar normal după-amiaza

Prin Ordinul MS nr. 1086/2016 s-a inclus reglementarea potrivit căreia grupele cu program normal din învăţământul preşcolar, cu copii de 5-6 ani, se pot organiza, în cazuri justificate, şi în perioada după-amiezii, în intervalul orar 14,00-19,00.

Notă: În caseta foto puteţi vedea o parte dintre modificările aduse de Ordinul MS nr. 1086/2016 asupra Normelor de igienă (stânga – forma veche, dreapta – forma nouă). Atenţie: Urmărirea modificărilor la nivel de paragraf este disponibilă doar abonaţilor Lege5. 

grupa dupa amiaza2

Organizarea acestora necesită acordul părinţilor, precum şi avizul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti. Avizul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti se va acorda în următoarele condiţii:

  • numărul de cereri pentru încadrarea în grădiniţe cu orar normal depăşeşte capacitatea sistemului de învăţământ preşcolar de a asigura locurile necesare în grădiniţe cu orar normal, în serii organizate dimineaţa;
  • organizarea seriilor de dimineaţă şi după-amiază cu respectarea unei pauze de cel puţin o oră între acestea, în vederea efectuării operaţiunilor de aerisire şi curăţenie specifice;
  • să se asigure rotaţia celor două serii, cel puţin semestrial.

Ai nevoie de Normele de igienă privind unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF sau Kindle, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here