Începând cu sfârşitul săptămânii trecut se aplică noi reguli privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, după intrarea în vigoare a unei legi  ce aprobă cu modificări anumite reglementări în domeniu.

Astfel, prin Legea nr. 267/2015 se aprobă OUG nr. 91/2014 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Modificarea adusă constă în exceptarea de la obligaţia utilizării caselor de marcat fiscale în cazul încasărilor reprezentând contravalorea energiei electrice şi termice, gazelor naturale, apei şi canalizării, serviciilor de telefonie  (inclusiv de telefonie mobilă), serviciilor de poştă şi curier, serviciilor de salubritate, serviciilor de televiziune (inclusiv prin cablu) şi serviciilor de internet, fiind eliminată sintagma „la domiciliul clientului”.

Notă: În caseta foto puteţi vedea o parte dintre modificările aduse de Legea nr. 267/2015 asupra OUG nr. 28/1999 (stânga – forma veche, dreapta – forma nouă). Atenţie: Urmărirea modificărilor la nivel de paragraf este disponibilă doar abonaţilor Lege5.

case marcat
Sursa foto: Lege5.ro

De asemenea, nu mai este necesară emiterea de chitanţe în cazul vânzării obiectelor de cult şi serviciile religioase prestate de instituţiile de cult, situaţie în care nu se utilizează aparate de marcat electronice fiscale.

Ai nevoie OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here