Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat recent Instrucțiunea 60/2023 privind completarea și depunerea rapoartelor finale de către beneficiarii Măsurii 2 – Granturi pentru capital de lucru – conform OUG nr. 130/2020.

Astfel, antreprenorilor care au beneficiat de granturile de capital de lucru de maximum 150.000 de euro fiecare de la Măsura 2 li se cere să depună în sistemul de Granturi IMM un „raport final”, cu o serie de documente de cheltuieli aferente, până pe data de 27 ianuarie 2023.

„Beneficiarul de grant de capital de lucru va completa un raport final detaliat privind utilizarea fondurilor primite în cadrul Măsurii 2, utilizând formatul specificat în Anexa la prezenta instrucțiune” – prevede documentul.

Raportul detaliat va fi însoțit de extrasul de cont al contului special de grant prin care s-au derulat operațiunile de încasări și plăți din proiect; facturi, declarații la bugetul statului, alte documente justificative relevante pe care beneficiarul a omis să le atașeze la raportul de progres depus anterior (la finalizarea proiectului); dar i comunicatul/anunțul de începere a proiectului și cel de finalizare a proiectului.

Agențiile IMM din subordinea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT) trebuie să asigure fiecărui beneficiar posibilitatea de a depune raportul final și documentele aferente prin modulul „Comunicare”, în portalul de granturi IMM până pe 27 ianuarie 2023.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here