Guvernul a adoptat în cadrul şedinţei de ieri, 3 aprilie 2013, proiectul de Hotărâre pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Programului Mihail Kogălniceanu, prin care se prevede că subvenția de dobândă și garanția pot fi accesate atât cumulat, cât şi separat.

Hotărârea adoptată de Guvern introduce, la nivelul normelor metodologice a dispozițiilor aferente Programului Mihail Kogălniceanu, o abordare separată a celor două facilități: subvenția de dobândă și garanția. Astfel, beneficiarii Programului pot accesa cele două facilități atât cumulat, cât și separat.

În condițiile în care garanția nu este considerată ajutor de stat, reglementarea posibilității de a accesa garanția de stat, distinct de ajutorul de minimis, permite IMM-urilor să fie declarate eligibile pentru componenta de garantare și să contracteze o finanțare fără dobândă subvenționată, beneficiind totuși de o garanție din partea statului.

De asemenea, Hotărârea va asigura subvenționarea integrală a dobânzii, pentru IMM-urile declarate eligibile.

Potrivit informaţiei de presă publicate pe site-ul Guvernului, adoptarea acestui act normativ este de așteptat să imprime un ritm susținut de creștere a activității de acordare de garanții în cadrul Programului Mihail Kogălniceanu, având consecințe benefice asupra activității IMM-urilor.

Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 60/2011 privind aprobarea Programului Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii au fost aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 682/2011.

Actele pot fi consultate integral şi gratuit pe www.Lege5.ronoul soft de documentare legislativă realizat de Indaco Systems.

Sursa: Guvernul României

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua!
    In legatura cu firmele care au deja aprobat dosarul pentru linia de credit prin Programul Kogalniceanu, cand pot folosi creditul? se asteapta de cateva luni aprobarea bugetului de catre Guvern. Se mai stie ceva in sensul acesta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here