Ordonanţa nr. 26/2023 pentru modificarea art. 942 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 293/2022 pentru prevenirea şi combaterea cancerului este în vigoare de la 30 iulie 2023.

Prin actul normativ se modifică articolul 942 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în sensul introducerii unei noi categorii de profesioniști în domeniul sănătății, respectiv fizicienii medicali, care reprezintă o categorie de personal specializat cu studii superioare indispensabilă activităților medicale care utilizează radiațiile ionizate pentru procedurile de diagnostic și tratament: radioterapie, medicina nucleară și imagistică medicală.

Includerea acestei categorii de specialiști în categoria profesioniștilor din sistemul de sănătate va permite dezvoltarea programelor de formare și instruire adaptate complexității tehnologiilor medicale, nevoilor de asigurare a calității și siguranței serviciilor medicale pe care le implică  procedurile medicale de diagnostic și tratament care utilizează radiații ionizante.

Modificările aduse Legii nr. 293/2022 pentru prevenirea și combaterea cancerului vizează clarificarea surselor de finanțare pentru serviciile de diagnostic și tratament.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here