Legislația privind emiterea de către organele fiscale din cadrul ANAF prin intermediul centrului de imprimare masivă a unor acte administrative și procedurale valabile fără semnătura şi ştampila organului emitent se modifică. Astfel, sunt aduse noutăţi la OMFP nr. 1107/2012 prin prevederile Ordinului 1563/2014, publicat în Monitorul Oficial nr. 843/2014.

Ca o primă observație, decizia de impunere pentru plăţi anticipate cu titlu de impozit  NU se mai regăsește printre actele valabile fără semnătura și ștampila organului emitent.

În schimb, se aduce ca element de noutate decizia de impunere privind plăţile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contribuţii de asigurări sociale de sănătate, precum şi privind obligaţiile de plată cu titlu de contribuţii de asigurări sociale.

Notă: În caseta foto puteţi vedea o parte dintre modificările aduse de Ordinul 1563/2014 (stânga – forma veche, dreapta – forma nouă). Atenţie: Urmărirea modificărilor la nivel de paragraf este disponibilă doar abonaţilor Lege5.

acte_adm_fisc2

Sursa foto: Lege5.ro

De asemenea, se vor regăsi printre actele administrative, valabile fără semnătură și ștampilă, și:

  • decizia de impunere privind plăţile anticipate cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor; 
  • decizia de impunere anuală pentru stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate .

Un alt act administrativ valabil fără semnătura și ștampila emitentului este reprezentat de decizia de impunere din oficiu. Denumirea acestuia este ușor modificată, facând trimitere și la clasa de contribuabili pentru care se aplică, în decizie de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice.

(P) Aveţi nevoie de acte normative actualizate la zi? Le puteţi cumpăra online (format PDF, MOBI) de pe Lege5.ro! Lege5 este cel mai performant soft de documentare legislativă din România şi este creat pentru a fi utilizat pe orice dispozitiv aveţi la îndemână: Online, Mobile, Desktop şi Cloud.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here