18 Februarie, 2018

Noaptea albă a teatrului: 40 de ani de expresie artistică marca TNB

Weekendul următor, pasionaţii de artă şi expresie artistică se vor putea bucura de o premieră – „o noapte albă a teatrului” organizată de Teatrul Național “I.L. Caragiale” din București, pe 14 şi 15 decembrie, la aniversarea a 40 de ani de funcționare în clădirea din centrul Capitalei.

După ce în urmă cu doi ani a început un amplu proces de renovare a clădirii, având ca scop reabilitarea şi consolidarea spaţiilor degradate, sistematizarea întregii zone şi revenirea la faţada din anul 1973, la acest sfârşit de an 2013 reprezentanţii instituţiei declară o metamorfoză spectaculoasă.

Ce se va întâmpla la TNB?

Sâmbătă, 14 decembrie 2013, între orele 10-16 sunt organizate tururi ghidate, cu intrare liberă, ale  noilor săli şi spaţii refăcute ale teatrului. Tot atunci, vor avea loc întâlniri cu actori îndrăgiţi ai TNB, sesiuni de autografe şi fotografii la standurile cu cărţi de teatru unde vor avea loc şi lansări în premieră. Marin Moraru, Mircea Albulescu, Ion Caramitru, Adela Mărculescu, George Motoi, Liviu Lucaci, Dan Tudor şi-au confirmat deja prezenţa la întâlnirea cu publicul.  Desfăşurarea pe ore a acestor întâlniri la stand va fi comunicată în timp util.

Momente din istoria acestor 40 de ani de teatru, cu evocarea spectacolelor memorabile şi ale interpreţilor din generaţia de aur a teatrului vor fi proiectate în Sala Media pe tot parcursul zilei.

La ora 11.00 este programat la Sala Pictura spectacolul “Micul infern”, cu intrare gratuită, însă exclusiv pe bază de rezervări, în limita celor 226 de locuri disponibile (maximum 2 locuri de persoană). Rezervările se pot face zilnic începând de luni, 9 decembrie, între orele 11-15, la adresa de mail  rezervare.tnb@gmail.com sau la telefonul 021 313 83 59. Locurile rezervate se vor putea fi ridicate în ziua spectacolului de la intrarea în Sala Pictura, începând cu ora 10.00.

Începând cu ora 23.00 până la… primul metrou, spectacolul se mută în foaierul Sălii Studio pentru „o noapte albă a teatrului”, în premieră! Momente inedite vor fi susţinute de Ion Caramitru, Monica Davidescu, Ilinca Goia, Medeea Marinescu, Marius Manole, Marius Bodochi, Eugen Cristea, Dorin Andone, Tania Popa, Vitalie Bichir, Rodica Ionescu şi Maria Buză, trecând prin toate genurile, de la jazz la muzică lăutărească, de la folk la musical, improvizaţii cu marionete, poezie şi teatru.

Le vor fi alături invitaţii Lucian Maxim, Petre Ancuţa şi Emilian Mârnea,  precum actorii de la Gala HOP 2013 în spectacolul Hai iu iu NU Hey you you (concert de remix-uri Maria Tănase / producţie UNITER), în regia lui Radu Afrim  şi coordonarea muzicală a lui Vlaicu Golcea.

Cunoscutul caricaturist Mihai Stănescu a materializat grafic acest eveniment printr-o caricatură, care stă sub semnul  shakespearianului „To  be or  Not  to  Be”.

Sursa foto şi text: Teatrul Naţional Bucureşti

Despre autor  ⁄ De Weekend

Un efort comun al redacţiei de a găsi informaţii interesante, cu subiecte atrăgătoare, potrivite pentru un weekend relaxant. Vorbim despre educaţie, sănătate, mediu, evenimente şi orice altceva.

Fara comentarii

Scrie un comentariu