20 Ianuarie, 2018

Muncim 6 zile pe lună doar pentru ne a plăti taxele salariale

Potrivit unui studiu realizat de ACCACE, angajaţii români lucrează aproximativ 6 zile pe lună doar pentru a-şi plăti taxele salariale către stat. În urma analizei rezultatelor obţinute de companie, s-a remarcat faptul că românii lucrează dublu faţă de angajaţii din Ucraina şi cu o zi mai puţin comparativ cu cei din Ungaria.

Astfel, potrivit analizei Accace, angajaţii din Ungaria lucrează şapte zile pentru plata taxelor către stat, în timp ce 30% din munca prestată de angajaţii din Cehia şi România într-o lună, aproximativ 6 zile, reprezintă de fapt timpul de muncă prestat de aceştia pentru a-şi acoperi valoarea contribuţiilor sociale şi a impozitului.

În top urmează angajaţii polonezi şi slovaci. Aceştia muncesc aproximativ cinci zile, respectiv 25% din timpul de muncă lunar, doar pentru acoperirea contribuţiilor şi a impozitului pe venit, în timp ce ucrainienii lucrează trei zile jumătate, respectiv 18% din timp.

Sursa: businessmagazine.ro

Despre autor  ⁄ De Weekend

Un efort comun al redacţiei de a găsi informaţii interesante, cu subiecte atrăgătoare, potrivite pentru un weekend relaxant. Vorbim despre educaţie, sănătate, mediu, evenimente şi orice altceva.

Fara comentarii

Scrie un comentariu