Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 184/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 121/2014 privind eficiența energetică.  

Documentul prevede că în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2022 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit.

În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit.

În textul Ordonanţei se mai arată că, în scopul identificării consumatorilor noncasnici de energie, având calitatea de persoane juridice care au obligaţia raportării conform legii, operatorii licenţiaţi ai sistemelor de distribuţie de energie electrică şi gaze naturale vor transmite către Direcţia eficienţă energetică din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri consumul operatorilor economici, respectiv autorităţilor şi instituţiilor publice, aflate în conturul de consum energetic al operatorilor de reţele de electricitate şi/sau gaze naturale.

Documentul poate fi consultat AICI. 

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here