18 Ianuarie, 2018

Mona Pivniceru a devenit membru al Curţii Constituţionale, după votul Senatului

În cadrul şedinţei de astăzi, 26 martie 2013, membrii Senatului au validat numirea Monei Pivniceru în funcţia de membru al Curţii Constituţionale Române (CCR), pentru o perioadă de 9 ani.

Ordinea de zi a şedinţei plenului a fost în întregime consacrată numirii unui judecător al Curţii Constituţionale, ca urmare a expirării mandatului de judecător al domnului Ion Predescu.

Procedura s-a desfăşurat pe baza propunerilor înaintate de grupurile parlamentare din Senat, respectiv: domnul Gheorghe Iancu, propus de grupul PDL, doamna Ruxandra Florina Jipa, propusă de grupul PPDD, şi doamna Mona Maria Pivniceru, propusă de grupul PNL.

Candidaţii au fost supuşi votului plenului după ce, în prealabil, Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a dat un raport favorabil, în unanimitate, privind îndeplinirea, de către aceştia, a condiţiilor prevăzute de lege pentru a deveni judecător la Curtea Constituţională.

În urma exercitării votului secret, cu buletine de vot, cel mai mare număr de voturi favorabile a revenit candidatului propus de grupul parlamentar al PNL, doamna Mona Maria Pivniceru, care a întrunit 99 de voturi pentru şi 33 de voturi împotrivă, faţă de16 voturi pentru şi 116 împotrivă pentru domnul Gheorghe Iancu, şi 17 voturi pentru şi 115 voturi împotrivă pentru doamna Ruxandra Florina Jipa.

Plenul Senatului a numit-o pe Mona Pivniceru judecător la Curtea Constituţională, din partea Senatului României, pentru o perioadă de nouă ani.

Sursa: Senatul României

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu