Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) actualizează Procedura de recalculare a plăţilor anticipate cu titlu de impozit, în baza modificărilor introduse de OUG nr. 6/2015 asupra Codului fiscal privind rezilierea contractelor în care chiria reprezintă echivalentul în lei al unei sume în valută, aplicabile de la 1 iunie 2015.

Vă reamintim că, prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2015 pentru modificarea şi completarea Codului fiscal, s-a stabilit că, în situaţia rezilierii, în cursul anului fiscal, a contractelor încheiate între părţi, în care chiria reprezintă echivalentul în lei al unei sume în valută, plăţile anticipate stabilite vor fi recalculate de organul fiscal competent, la cererea contribuabilului, pe bază de documente justificative. Modificările introduse de acest act normativ intră în vigoare de la 1 iunie 2015.

Notă: În caseta foto puteţi vedea o parte dintre completările aduse de OUG nr. 6/2015 asupra Codului fiscal. Atenţie: Urmărirea modificărilor la nivel de paragraf este disponibilă doar abonaţilor Lege5.

cf_rezilierechirieSursa foto: Lege5.ro

Pentru o aplicare unitară de către organele fiscale a dispoziţiilor privind recalcularea plăţilor anticipate, prin proiectul de ordin publicat astăzi de ANAF se propune modificarea Procedurii privind recalcularea plăţilor anticipate cu titlu de impozit, aprobate prin OPANAF nr. 2365/2014.

Astfel, la punctul III “Recalcularea plăţilor anticipate cu titlu de impozit” din Procedură, după subpunctul 13, se introduce un nou subpunct 14, care va avea următorul cuprins:

“14. În cazul rezilierii, în cursul anului fiscal 2015, a contractelor încheiate între părţi, în care chiria reprezintă echivalentul în lei al unei sume în valută, începând cu 1 iunie 2015 organul fiscal competent recalculează plăţile anticipate, stabilite potrivit prevederilor art.82 alin.(1) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, la cererea contribuabilului, pe bază de documente justificative.”

Ai nevoie de Codul fiscal? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here