Guvernul a decis să modifice Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învățământ superior, simplificând astfel întregul proces.

Această nouă reglementare elimină necesitatea ca stagiarul să fie evaluat de o comisie și renunță la cerința de a întocmi un raport de stagiu de către acesta, așa cum se proceda anterior.

Acum, responsabilitățile comisiei de evaluare sunt preluate de mentorul stagiarului, care va redacta referatul de evaluare, și de șeful de departament, care va lua decizia finală în procesul de evaluare.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a subliniat că obiectivul principal este de a răspunde mai bine nevoilor absolvenților, astfel încât aceștia să poată începe cât mai repede o carieră profesională.

Conform Codului Muncii, primele 6 luni după debutul în profesie sunt considerate perioadă de stagiu pentru absolvenții instituțiilor de învățământ superior, cu excepția profesiilor pentru care stagiatura este reglementată de legi speciale – Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, art. 31.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă asigură un stimulent lunar de 2.250 de lei pentru angajatorii care încadrează absolvenți fără experiență în perioada în care este efectuat acest stagiu.

Vezi aici normele sau Legea privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învățământ superior

Vezi aici alte articole pe legestart.ro

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here