Ordinul nr. 817/2021 pentru aprobarea Procedurii privind atestarea tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici a fost publicat în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare de la 16 iulie 2021.

Prezenta procedură privind atestarea verificatorilor de proiecte și a experților tehnici, specialiști care desfășoară activitate în construcții stabileşte condiţiile și modalitatea de atestare tehnico-profesională a persoanelor fizice care solicită accesul în profesiile reglementate de verificator de proiecte și/sau de expert tehnic, precum și condițiile generale de exercitare a dreptului de practică și de confirmare periodică a acestuia pentru specialiștii care desfășoară activitate în construcții.

Fiecare examen de atestare tehnico-profesională poate fi susținut simultan în centre organizate în municipiile București, Brașov, Cluj, Constanța, Iași și Timișoara, și presupune prezența fizică a candidatului în sala de examen. În prezent examenele se pot susţine doar în Bucureşti.

Autoritatea competentă publică pe pagina proprie de internet anunțul privind organizarea sesiunii de atestare tehnico-profesională, specificând examenele de atestare tehnico-profesională programate în cadrul acesteia, data, ora susținerii examenelor, precum și data-limită până la care pot fi transmise solicitările de susținere a examenelor de atestare tehnico-profesională, cu cel puțin 45 de zile înainte de data la care este programat primul examen .

Dreptul de practică se acordă pe perioadă nedeterminată, se dovedește cu certificatul de atestare tehnico-profesională și se confimă periodic, din 5 în 5 ani după verificarea îndeplinirii condițiilor inițiale de atestare prin eliberarea unei legitimații aferente certificatului de atestare tehnicoprofesională, emisă de către autoritatea competentă.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii.  

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    Va rog sa-mi spuneti cand se organizeaza anul acesta examenul / interviul pentru admiterea in cadrul Corpului Expertilor Tehnici din Romania.
    Va multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here