ACTUALIZARE (18 noi.): Noile prevederi referitoare la microîntreprinderi au fost publicate în Monitorul Oficial. Mai multe informaţii găsiţi în acest articol.
__________

Guvernul a aprobat în şedinţa din 14 noiembrie unele modificări la Codul fiscal în ceea ce priveşte condiţiile de încadrare în categoria microîntreprinderilor şi baza de impozitare a acestora.

De-acum, microîntreprinderile vor putea să obţină venituri din consultanţă şi management.
Astfel, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor se va aplica dacă ponderea veniturilor realizate din consultanţă şi management va fi de până în 20% din total.
În cazul în care se obţin venituri de acest fel de peste 20% din total, microîntreprinderile vor ieşi din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor şi vor plăti impozit pe profit.
Potrivit prevederilor legale aflate încă în vigoare, nu intră sub incidenţa sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderilor persoanele juridice române care desfăşoară activităţi de consultanţă şi management.
De asemenea, ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern mai prevede şi schimbări la baza de impozitare a microîntreprinderilor.
Mai precis, vor fi eliminate din baza de impunere veniturile reprezentând diferenţele de curs valutar şi reducerile comerciale acordate.
Potrivit proiectului de act normativ, noile modificări vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014.

Proiectul de de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale a fost lansat în dezbatere publică cu câteva ore înainte de a fi adoptat de Guvern în şedinţa din 14 noiembrie. Acesta poate fi consultat integral AICI (fişier DOC).

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here