Legea nr. 138 din 2021 pentru completarea art. 34 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii a fost publicată în Monitorul oficial nr0501 din 13 mai 2021

Actul normativ analizat astăzi aduce o nouă precizare Codului muncii pentru acei angajatori ce se află în procedura de insolvență, faliment sau lichidare conform prevederilor legale.

Administratorul judiciar sau, după caz, lichidatorul judiciar este obligat:

  1. Să elibereze salariaților un document care să ateste activitatea desfășurată;
  2. Să înceteze și să opereze în Revisal încetarea contractelor individuale de muncă.

Prezenta lege intră în vigoare în data de 16 mai 2021.

La articolul 34 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 345 din 18 mai 2011, cu modificările și completările ulterioare, după alineatul (6) se introduce un nou alineat, alineatul (61), cu următorul cuprins:

(61) În cazul în care angajatorul se află în procedură de insolvență, faliment sau lichidare conform prevederilor legale în vigoare, administratorul judiciar sau, după caz, lichidatorul judiciar este obligat să elibereze salariaților un document care să ateste activitatea desfășurată de aceștia, conform prevederilor alin. (5), să înceteze și să transmită în registrul general de evidență a salariaților încetarea contractelor individuale de muncă,” scrie în textul legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here