Legea nr. 239 din 06 Noiembrie 2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a fost publicată în Monitorul oficial nr. 1041 din 06 noiembrie 2020.

Legea nr. 239/2020 se adresează plătitorilor de impozit pe profit în sensul suplimentării cheltuielilor sociale deductibile la calculul impozitului pe profit. Astfel, printr-o modificare tehnică se elimină din cadrul cheltuielilor sociale sintagma de ”cheltuieli pentru creșe și grădinițe” și se extinde noțiunea de cheltuială socială cu cheltuielile efectuate de plătitorul de impozit pe profit cu unități de educație timpurie.

Foarte important: conceptul de educație timpurie este reglementat prin HG nr. 1252/2012.

În plus, sunt asimilate cheltuielilor sociale cu educația timpurie, plățile efectuate de plătitorii de impozit pe profit pentru copii salariaților către unități de educație timpurie. Aceste plăți reduc impozitul pe profit în limita de 1.500 lei/lună pentru fiecare copil. Dacă suma depășește impozitul pe profit, aceasta va fi suportată din impozitul pe salarii, TVA sau accize.

Concomitent, sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, pe seama amortizării fiscale, achizițiile de bunuri și echipamente utilizate în învățământul profesional și tehnic, învățământul dual preuniversitar și universitar.

Se reiterează faptul că bursele, premiile și alte drepturi sub formă de masă, cazare, transport, echipamente, primite de elevi pe parcursul învățământului sunt venituri neimpozabile la persoana fizică.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here