Guvernul României a adoptat în ședința din 21 iunie 2024 o Ordonanță de urgență pentru modificări la Codul administrativ (OUG nr. 57/2019) și a art. 2 din OUG nr. 212/2020, care stabilește măsuri la nivelul administrației publice centrale și modifică alte acte normative.

Această ordonanță vizează schimbări în funcționarea Inspectoratului de Stat în Construcții (I.S.C.), o instituție publică subordonată Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cu personalitate juridică.

Conform noilor reglementări, funcția de inspector-șef al Municipiului București este echivalată cu funcția generală de director, iar funcția de inspector-șef județean este echivalată cu funcția generală de șef serviciu.

Astfel, 41 de funcții publice de conducere specifice de inspector-șef județean sunt echivalate cu 41 de funcții publice de conducere generale de șef serviciu. De asemenea, funcția publică de conducere specifică de inspector-șef al Municipiului București este transformată în funcția publică de conducere generală de director.

Vezi aici OUG nr. 73/2024

Vezi aici Codul Administrativ

Vez aici alte articole despre modificari ale codului administrativ

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here