Guvernul României a adoptat o Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea OG nr. 371/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Prin aceasta, unele posturi au fost desființate și noi compartimente au fost create.

Hotărârea aprobată de Guvern a determinat o reducere a numărului de funcții de conducere de la 39 la 30, incluzând și o diminuare a posturilor de demnitate, precum Subsecretar de stat, împreună cu cabinetul aferent acestuia.

De asemenea, s-a procedat la o reconfigurare a compartimentelor, în conformitate cu recomandările formulate de către Curtea de Conturi, inclusiv prin relocarea activității de control și strategie anticorupție la nivelul unui serviciu dedicat.

În plus, s-au instituit două noi compartimente:

  • Compartimentul de Inteligență Artificială și Tehnologii Emergente;
  • Compartimentul de IT și Securitate Cibernetică.

Scopul acestor compartimente este alinierea cu noile modificări legislative din domeniile inteligenței artificiale, digitalizării și securității cibernetice, precum și conformarea la reglementărilor europene.

Numărul total de posturi în structura Ministerului Cercetării Inovării şi Digitalizării rămâne la 358, excluzând demnitarii și personalul de cabinet aferent acestora.

Vezi aici OG nr. 371/2021

Vezi aici alte articole despre digitalizare

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here