Guvernul României a aprobat o Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea HG nr. 177/2016 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați. Prin acest act normativ, se actualizează reglementările legate de organizarea și funcționarea ANES, în conformitate cu măsurile de disciplină economico-financiară prevăzute de Legea nr. 296/2023 referitoare la anumite măsuri fiscal-bugetare.

Astfel, prin comasarea a două direcții existente, a rezultat Direcția Strategii, Politici, Programe și Parteneriate, care va avea 35 de posturi. Aceasta va include două noi servicii, fiecare cu câte 10 posturi: Serviciul Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați; Serviciul Prevenirea și Combaterea Violenței Domestice. Personalul pentru aceste servicii va fi preluat din fostele structuri, precum și redistribuit din alte două direcții reorganizate prin comasare.

De asemenea, două posturi din cadrul Compartimentului Comunicare și Relații Publice au fost redistribuite către Serviciul Economic, Resurse Umane și Administrativ, care acum va fi cunoscut sub denumirea de Serviciul Economic, Resurse Umane, Administrativ și Comunicare.

Actul normativ stabilește și modalitatea de aprobare a Regulamentului de Organizare și Funcționare al Comitetului Interministerial pentru Prevenirea și Combaterea Violenței Domestice, prin Decizia secretarului de stat al ANES nr. 380/19.12.2016, conform art. 5 alin. (3) din HG nr. 177/2016.

Vezi aici HG nr. 177/2016

Vezi aici Legea 296/2023 – legea austeritatii

Vez aici alte articole despre Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here