Guvernul a aprobat Hotărârea de Guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 316/2021 privind organizarea Ministerului Energiei, cu scopul de a face activitatea acestuia mai eficientă și pentru a respecta prevederile legale de reducere a numărului de posturi în administrația publică centrală.

La intrarea în vigoare a Legii nr. 296/2023, prin organizarea Ministerului Energiei s-au eliminat 19 poziții vacante, incluzând 9 funcții publice de execuție11, 2 funcții contractuale de execuție și 5 funcții publice de conducere.

În plus, Ministerul Energiei a desființat postul vacant de secretar de stat și alte 2 posturi aferente cabinetului său. Vor rămâne în funcție 4 secretari de stat, un secretar general și doi secretari generali adjuncți. Numărul total al funcțiilor de conducere nu va depăși 8% din totalul pozițiilor aprobate și nu va afecta necesarul minim de poziții pentru desfășurarea activității.

După reorganizare, Ministerul va avea în total 376 de posturi, exclusiv demnitarii și posturile din cabinetele acestora.

Vezi aici HG 316/2021

Vezi aici Legea 296/2023

Vezi aici alte articole despre credite

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here