Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a supus dezbaterii publice un proiect de Ordonanţă privind abrogarea art. II din Legea nr. 211/2012 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 8/2011 pentru modificarea şi completarea legislaţiei cu privire la eliberarea, gestionarea şi monitorizarea documentelor de călătorie acordate pensionarilor, veteranilor de război şi văduvelor de război.

Proiectul de act normativ vine pe fondul reglementările potrivit cărora, pentru a putea beneficia de reducerile  acordate pensionarilor pentru transportul intern, fiecărui pensionar i se va elibera o legitimaţie de transport tip card, personalizată cu numele şi codul numeric personal ale fiecărui beneficiar.

Astfel, până la data de 31 decembrie 2014, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice vor întreprinde măsurile necesare pentru ca, veteranii de război şi văduvele de război, pensionarii din sistemul public de pensii, precum şi pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale să intre în posesia legitimaţiei de transport tip card, personalizată.

În acest context, Legea nr. 211/2012 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 8/2011 cuprinde:

– pe de o parte, reglementări potrivit cărora până la data de 31 decembrie 2014 sunt aplicabile Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, cu modificările şi completările ulterioare,

– pe de altă parte, reglementări potrivit cărora beneficiarii facilităţilor de călătorie vor achiziţiona bilete cu plata integrală a acestora, urmând ca decontarea să se realizeze prin instituţiile publice responsabile, în cuantumul prevăzut în legislaţia specifică fiecărei categorii sociale (art. II),

reglementări cu un profund caracter de contradictorialitate.

Fapt pentru care MMFPSPV propune eliminarea acestui articol, cu prevederile aferente, din cadrul Legii nr. 211/2012.

Sursa: Ministerul Muncii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here