23 Februarie, 2019

Modificare la Codul fiscal: unii proprietari de terenuri nu vor mai plăti impozitul pentru acestea

Începând cu data de 1 ianuarie 2014, unii proprietari de terenuri vor putea beneficia de scutirea de la plata impozitului pentru acestea, conform prevederilor Legii nr. 262/2013.

Este vorba de proprietarii de terenuri degradate sau poluate neincluse în perimetrul de ameliorare.

Scutirea va putea fi acordată de către consiliul local, la solicitarea proprietarilor în cauză. Totodată, va fi nevoie şi de avizul favorabil al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Avizul va putea fi solicitat după depunerea documentelor justificative de către proprietarii terenurilor, acesta având ca scop identificarea terenurilor degradate sau poluate neincluse în perimetrul de ameliorare şi delimitarea acestora.

Actul normativ prevede că scutirea de la plata impozitului se va aplica cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care se va obţine avizul favorabil menţionat mai sus.
comentarii

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu