În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea CCF nr. 6/2018 privind aprobarea modelului de împuternicire pentru consultantul fiscal/societatea de consultanță fiscală. Deşi actul normativ a intrat în vigoare la data publicării (11 iulie), acesta stabileşte că modelul în cauză va fi folosit de la 1 septembrie 2018, respectiv din sâmbăta aceasta.

Astfel, de la această data, modelul de împuternicire poate fi folosit – împreună cu cardul profesional sau cu o copie a vizei anuale pentru persoanele juridice – pentru dovedirea calității de reprezentant al clientului în fața organelor fiscale.

În cazul în care dreptul de reprezentare se acordă unei societăți de consultanță fiscală, delegatul acesteia va prezenta și mandatul de reprezentare dat de societate.

De la aceeaşi dată, 1 septembrie 2018, modelul de împuternicire pentru consultantul fiscal/societatea de consultanță fiscală va fi pus la dispoziția membrilor și în format tipizat, fără ca formatul tipizat să reprezinte condiție de validitate.

 imputernicire consultant fiscal 2018

Ai nevoie de Ordonanța nr. 71/2001 privind organizarea și exercitarea activității de consultanță fiscală? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here