ANAF a publicat modele de completare a Declaraţiei unice în 2022 pentru veniturile obtinute din activităţi independente impuse în sistem real dar şi impuse la normă de venit, pentru venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor dar şi modalitatea de obţinere a formularului PDF inteligent – actualizat în data de 19.01.2022.

  • Model de completare pentru venituri obţinute din activităţi independente impuse în sistem real – actualizat în data de 19.01.2022
  • Model de completare pentru venituri obţinute din activităţi independente impuse la normă de venit – actualizat în data de 19.01.2022
  • Model de completare pentru venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor (contracte de închiriere în lei şi valută) – actualizat în data de 19.01.2022
  • Model de completare pentru venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor (contract de închiriere în lei) – actualizat în data de 19.01.2022
  • Model de completare pentru persoane fără venituri care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate – actualizat în data de 19.01.2022.

Amintim că prin Ordinul nr. 2127/2021 a fost aprobat un nou modelul al formularului 212 „Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”

Astfel, declaraţia unică a fost adaptată la ultimele modificări aduse Codului fiscal prin Legea nr. 296/2020 şi OG nr. 8/2021.

Ordinul cuprinde şi INSTRUCŢIUNI de completare a formularului 212 „Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Termenul pentru depunerea declarației unice este 25 mai 2022.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here