Legea adoptată marți, 12 martie, de Senat prevede că persoanele sub vârsta de 18 ani nu vor mai putea fuma în locuri publice, indiferent dacă folosesc țigări clasice sau electronice. Se impun sancțiuni severe pentru comercianții care vor vinde astfel de produse minorilor. Cei care încalcă legea pot fi amendați cu sume de până la 15.000 de lei.

Sancțiunile sunt aplicate progresiv: la prima abatere, amenda este de 5.000 de lei, la a doua este de 10.000 de lei, iar activitatea poate fi suspendată până când problema este remediată. La a treia abatere, amenda poate ajunge la 15.000 de lei, iar unitatea poate fi închisă.

Fumatul în public este acum interzis pentru minori, conform modificărilor propuse la Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului de tutun. Aceste modificări vizează și interzicerea utilizării dispozitivelor electronice, cu sau fără tutun, în spațiile publice, precum și interzicerea comercializării acestora către minori.

Proiectul de lege are scopul de a proteja interesele minorilor din România, limitându-le accesul la produsele de tutun și dispozitivele electronice de fumat.

Vezi aici Legea prin care minorii nu vor mai putea fuma in locuri publice

Vezi aici mai multe articole despre fumat

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here