22 Iulie, 2019

Ministrul Sănătății: Legea vaccinării va intra în dezbaterea Parlamentului

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat, vineri, la Craiova, că vaccinarea este singurul mod prin care poate fi prevenită rujeola și a precizat ca directiile de sanatate publica vor primi insa 300.000 de doze de vaccin ROR, pe langa cele 110.000 deja distribuite de minister.

Florian Bodog spune că în țară are loc o campanie de informare a părinților privind imunizarea copiilor, menționând ca Legea vaccinării va intra în dezbatere in Parlament, arată News.ro

“Vaccinarea este singurul mod prin care se poate preveni boala. In tara se desfasoara o campanie de informare. Legea vaccinării va intra in dezbaterea Parlamentului. Sunt foarte multi parinti care isi manifesta ingrijorarea cu privire la faptul ca in colectivitatile in care merg copii lor ar putea apărea copii nevaccinati, care sa puna in pericol viata si sanatatea copiilor lor”, a declarat Florian Bodog.

Bodog a mai spus ca direcțiile de sănătate publică din țară vor primi inca 300.000 de doze de vaccin ROR, pe langa cele 110.000 deja distribuite de minister. 
Florian Bodog a mai afirmat ca pentru vaccinul hexavalent MS a reluat procedurile, din cauza licitatiei organizate de fostul ministru.

Pentru hexavalent eu am mostenit o procedura de licitatie care nu a primit viza de control financiar preventiv si atunci a trebuit sa fac o alta procedura si am facut una de urgenta. Insa vreau sa precizez ca la procedura de urgenta prin care s-a achizitionat vaccinul hexavalent am mentinut acelasi pret care s-a obtinut in licitatie, nu s-a modificat cu absolut niciun leu pretul platit de minister pentru acest vaccin. In aceasta perioada, cumparam vaccin hexavalent mai mult pentru ca nu exista pana la momentul acesta firme producatoare care sa livreze vaccin pentru hepatita B si atunci s-a modificat schema si se vaccineaza cu hexavalent“, a mai spus Florian Bodog.

comentarii

Despre autor  ⁄ Florin Amariei

Florin Amariei este un tânăr pasionat de politică, gaming și mașini. Cel mai mult îi place însă să urmărească cele mai noi schimbări legislative din țară și străinătate.

Fara comentarii

Scrie un comentariu