17 Ianuarie, 2020

Ministrul Justiției: Avem 1.020 de posturi scoase la concurs

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat marți că există 1.020 de posturi scoase la concurs pentru lucrătorii din penitenciare, dar și așa este un deficit pe acest segment.

Citește și: 
Sigur că avem un deficit de personal în penitenciare. Sunteți dumneavoastră, cei mai tineri, care veți umple parțial acest deficit, avem 1.020 de posturi scoase la concurs, vom promova un memorandum la Guvern pentru suplimentarea locurilor din toate penitenciarele, făcând apel la directorul ANP să asigure un echilibru just, proporția aceea necesară între structura și populația din penitenciar, statul de funcții și structura de personal în care vă veți integra, pentru că în momentul acesta populația penitenciară diferă foarte mult de la un penitenciar la altul“, a afirmat Tudorel Toader, la Târgu Ocna, la Festivitatea de absolvire a promoției 2017 și aniversarea a 20 de ani de la înființarea Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare.

Potrivit ministrului, pe lângă absolvenții promoției 2017 și pe lângă cele 1.020 de locuri, urmează ca personalul să fie suplimentat, prin memorandum progresiv, cu încă 1.000 de locuri.

Citește și:
Trebuie și vrem să arătăm celor din familia europeană și Curții Europene că nu rezolvăm noi problemele peste noapte, printr-o măsură, dar că suntem în direcția rezolvării problemelor, o direcție ireversibilă, ținând cont de specificul național, evident ținând cont și de capacitățile pe care România le are, și am preluat multe unități militare care sunt dezafectate și care pot fi consolidate și adaptate la mediul penitenciar, pentru că de multe ori este mai ușor decât să pui temelia unui penitenciar nou“, a afirmat Toader.

comentarii

Despre autor  ⁄ Florin Amariei

Florin Amariei este un tânăr pasionat de politică, gaming și mașini. Cel mai mult îi place însă să urmărească cele mai noi schimbări legislative din țară și străinătate.

Fara comentarii

Scrie un comentariu