Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat într-o declaraţie de presă felul în care forțele MAI vor ajuta credincioșii pentru celebrarea sfintelor sărbători de Paști.

A fost prezentat acordul semnat între MAI și Patriarhie.”Pentru a nu exista riscul răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, MAI vine în sprijinul BOR, executând misiuni de susținere și ajutor pentru clerici și credincioși. Pentru a oferi și o alinare spirituală tuturor celor care trec în prezent prin momente grele, vom ajuta BOR la împărțirea Sfintelor Paști, cât și a Luminii sfinte aduse de la Ierusalim în seara Învierii”, a adăugat Vela.

Ministrul a precizat că pâinea binecuvântată va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, între 7 și 17 în toate parohiile din patriarhia română, în locurile special amenajate de către personalul bisericii și de către voluntari, cu respectarea măsurilor de protecție, exact ca la magazinele comerciale.

În declarația pe proprie răspundere, la locul deplasării, credinciosul va face precizarea: “pentru ridicarea sfintelor Paști de la biserică” și va trece numele lăcașului de cult din zona de rezidență a persoanei respective

Paștele va fi distribuit la domiciliu pentru credinciosii bolnavi și cei peste 65 de ani, vineri și sâmbătă, sau în prima zi de paști, cu respectarea măsurilor de protecție.

“Reprezentanţii MAI – poliţie, poliţie de frontieră, jandarmerie, pompieri, poliţie locală – vor asigura ordinea publică pe toată perioada distribuirii Sfintelor Paşti. Angajaţii parohiei, membrii consiliilor parohiale şi voluntarii, în calitate de organizatori, vor asigura distanţa socială şi reglementările prevăzute în ordonanţele militare pe perioada distribuirii Paştilor, având ca semna distinctiv o banderolă albă pe braţ” a subliniat ministrul.

Distribuirea sfintei lumini se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipaje de ordine publică şi de către echipajele de ordine publică existente aflate în misiune începând cu ora 20:00.

Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei respectând regulile de distanțare socială, să fie evitată formarea grupurilor mai mari de 3 persoane. În zonele carantinate, sfânta lumină va fi dusă cu autorul personalului MAI.

În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților și voluntarilor.

Declarații de presă susținute de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel VELA

Declarații de presă susținute de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel VELA

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 14 aprilie 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here