Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat miercuri seară ridicarea carantinei pentru municipiul Suceava și pentru 8 localități limitrofe. Măsura este cuprinsă în Ordonanța Militară nr. 12. Ordonanța a fost publicată la scurt timp după anunțul ministrului.

„Începând cu publicarea în Monitorul Oficial, din această seară se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă, formată din următoarele  8 comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei”, a anunțat ministrul.

Marcel Vela a mulţumit medicilor care au luptat în prima linie, reprezentanţilor MAI, prefectului și președintelui Consiliului Județean, cât și tuturor instituțiilor implicate în acest efort. Dar s-a referit şi la respectarea indicațiilor începând cu distanțarea socială, până la acest simplu spălat pe mâini pentru 20 de secunde.

Carantinarea municipiului Suceava și a celor 8 comune limitrofe a fost impusă pe 30 martie prin Ordonanța Militară nr. 6.

Potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică, până miercuri, în județul Suceava s-au înregistrat 3.317 cazuri de infectare cu coronavirus.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here