La propunerea Ministerului Sănătăţii, „Executivul a aprobat Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii”, se arată într-un comunicat de presă prezent pe site-ul http://www.ms.gov.ro/.

Ordonanţa de urgenţă prevede ca Ministerul Sănătăţii să coordoneze Casa Naţională de Sănătate, pentru a eficientiza sistemul de asigurări de sănătate.

De asemenea, în actul normativ se stipulează că Ministerul Sănătăţii va exercita controlul asupra sistemului de asigurări de sănătate în sensul că acesta va aplica politicile în domeniul sanitar aprobate de Executiv.
În acelaşi timp, proiectele de acte normative care vor fi elaborate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru a asigura funcţionarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, precum şi cele cu incidenţă asupra Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate vor purta avizul conform al Ministerului Sănătăţii.

În ordonanţa guvernamentală se precizează, totodată, că CNAS va prezenta Ministerului Sănătăţii trimestrial şi anual, precum şi în cadrul unor analize funcționale, activităţile realizate cu privire la serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale furnizate asiguraților.

De asemenea, îi va prezenta acestuia şi activităţile desfăşurate în cadrul programelor naţionale de sănătate, contractarea, decontarea şi finanţarea acestora în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi execuţia bugetului.

CNAS va funcţiona pe baza statutului propriu, avizat de consiliul de administraţie şi cu avizul conform al Ministerului Sănătății şi aprobat prin hotărâre a Guvernului.

Sursa: http://www.ms.gov.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here